Το
οσομπούκο, που πήρε την ονομασία του από το ιταλικό πιάτο για την παρασκευή
του οποιου χρησιμοποιείται. Στην ουσία πρόκειται για το ποντίκι με το κόκαλο.
Σιγομαγειρεύεται με τον παραδοσιακό τρόπο, με κόκκινη ή λευκή σάλτσα.
Ταιριάζει και στη γάστρα με λαχανικά, για να μαγειρευτεί αρκε..
Είναι
οι μπριζόλες των 5 πρώτων θωρακικών σπονδύλων.Ευγενές κομμάτι κρέατος,ιδανικό
για ψήσιμο στη σχάρα ή σε μαντεμένιο τηγάνι. Επίσης, το κρέας τους
ξεκοκαλίζεται και πωλείται ολόκληρα για ψητό στο φούρνο. Πάνω στις
σπαλομπριζόλες βρίσκεται το καπάκι,το οποίο περιέχει αρκετό συνδετικό ..
Κάθε
κοτόπουλο έχει 2 μπούτια τα οποία με την σειρά του χωρίζονται στο μηρό και το
κοπανάκι μέσω μίας κλείδωσης. Το μπούτι περιλαμβάνει κόκκαλο και δέρμα. Το
κρέας του χαρακτηρίζεται είναι ροζ και είναι πιο ζουμερό και λιπαρό από το
στήθος...
Πίσω από το καρέ φιλέτο και την κοιλιά και μέχρι την ουρά του ζώου,
συναντάμε το μπούτι. Από το μπούτι «βγαίνουν» διάφορα κομμάτια, όπως το
ζαμπόν, το χοιρομέρι, το τρανς, το κιλότο, το στρογγυλό, το νουά. Το μπούτι
πωλείται συνήθως χωρίς κόκαλο. Ιδανικό για λεμονάτο, κοκκινιστό ή φούρνο. Α..
Ολόκληρο
το κοτόπουλο με το στήθος, το μπούτι, τις φτερούγες, το λαιμό και την πλάτη.
Μπορεί να περιέχει 1 συκώτι, 1 στομάχι και 1 καρδιά. Είναι ιδανικό για
φούρνο, για γάστρα, αλλά και για σούπα και μαγειρευτά, αν τεμαχιστεί στα μέρη
του...
Πίσω από τη σπάλα βρίσκεται το πίσω μέρος του στήθους και η κοιλιά
(πανσέτα), ενώ ανεβαίνοντας προς τα πάνω και πριν το καρέ βρίσκεται η
λεγόμενη «τραβέρσα» ή «φαλτσέτα». Η πανσέτα, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς
της σε λίπος, βγάζει μπριζολάκια ιδανικά για αργό ψήσιμο σε τηγάνι, σχάρα ή
..
Οι
απολήξεις από τα κόκκαλα των πλευρών στο στήθος. Αγαπημένο κομμάτι της
ψησταριάς σε όλη την υφήλιο. Αξίζει να καπνίσετε κορτεζίνα επάνω σε ξύλινη
πλάκα σφενδάμου. Το αποτέλεσμα πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει!Τέρμα λοιπόν η
άγνοια κατά την αγορά ενός κομματιού χοιρινού κρέατος. Αγοράστ..
Το
μπροστινό και το πίσω κότσι (ποντίκι) είναι κομμάτια με αρκετό ψαχνό και
πλούσια σε κολλαγόνο, ιδιαίτερα το μπροστινό. Κάνουν για βραστό, σούπες,
παρασκευή ζωμών, μαγειρευτά κατσαρόλας (κοκκινιστά, στιφάδο, όσο μπούκο)...